Camper taxatie

Wilt u uw camper laten taxeren door een ervaren camperexpert? Dan bent u bij Bosma Campers aan het juiste adres. Bosma Campers heeft meer dan 20 jaar ervaring in de camperbranche en is al ruim 7 jaar marktleider. Vanuit deze jarenlange ervaring kunnen wij u garanderen dat de taxatie van uw camper bij onze ervaren, vakkundige taxateurs in goede handen is. Wat de reden van de camper taxatie ook is, wij zijn u graag van dienst.

Uw camper laten taxeren door Bosma Campers

Het taxeren van een camper houdt in dat de taxatiewaarde van de camper wordt bepaald. De taxatiewaarde wordt bepaald aan de hand van de algehele staat van de camper. Wilt u dat uw camper hoog wordt getaxeerd? Dan is het aan te raden om de camper goed te onderhouden. Dat betekent dat de camper regelmatig schoongemaakt moet worden en dat ook het technische gedeelte van de camper met regelmaat gecontroleerd moet worden. Goed camper onderhoud zorgt er voor dat de camper in uitstekende staat blijft en hoog wordt getaxeerd.

Voor uw camper taxatie kan u terrecht bij Bosma campers

Waarom een camper taxatie

Een camper laten taxeren kan om verschillende redenen:

  • Camper taxatie om de verkoopwaarde te bepalen: Wilt u uw camper verkopen? Om de camper voor de juiste prijs te verkopen is het belangrijk dat de waarde van de camper bepaald wordt. Door uw camper te laten taxeren weet u zeker dat de verkoopprijs van uw camper niet te laag of te hoog wordt vastgelegd. Zo voorkomt u dat u geld misloopt of met uw camper blijft zitten
  • Camper taxeren om een verzekering af te sluiten: Wilt u een verzekering voor uw camper afsluiten? Ook dan is een taxatierapport van groot belang. Wanneer u een verzekering voor uw camper afsluit, wordt de camper vaak verzekerd voor de dagwaarde. Deze dagwaarde wordt gehanteerd als de verzekerde som tot de taxatiewaarde bekend is. De dagwaarde is echter meestal lager dan de taxatiewaarde. Om de exacte waarde te bepalen moet de camper daarom getaxeerd worden. Door het taxatierapport op te sturen naar de verzekering wordt de taxatiewaarde uiteindelijk gehanteerd als de som waarvoor de camper verzekerd is. Door de taxatiewaarde te hanteren als de verzekerde som wordt er bij schade aan uw camper een hoger bedrag uitgekeerd door de verzekering.
  • Camper laten taxeren voor de verzekering: U hoopt natuurlijk dat het u nooit overkomt, maar in het geval van schade of het “total loss” zijn van uw camper moet uw verzekering u geld uitkeren. Voor veel verzekeringen zijn campers echter niet zoveel waard, waardoor het bedrag dat u krijgt uitgekeerd behoorlijk tegen kan vallen. Met het taxatierapport heeft u een officieel document om aan de verzekering te tonen, waardoor het bedrag dat aan u wordt uitgekeerd aanzienlijk hoger kan zijn.

Heeft u schade aan uw camper en bent u met uw verzekeraar in een conflict verwikkeld over het uit te keren bedrag? Wij van Bosma Campers hebben vaker met dit bijltje gehakt en kennen de werkwijze van de verzekeraars. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en of advies. Wij helpen u graag.

Het verschil tussen de dagwaarde en de taxatiewaarde

De dagwaarde van een camper wordt gebaseerd op het merk en het model camper en het bouwjaar, de opties, de kilometerstand, de onderhoudsgeschiedenis en de eventuele schade ervan. De taxatiewaarde omvat alle aspecten van één camper, waardoor er een realistische schatting van de verkoopwaarde van de camper kan worden gemaakt. Een taxatiewaarde is vaak exacter dan de dagwaarde. Zo is de dagwaarde een algemene schatting van het soort camper, terwijl de taxatiewaarde een waardebepaling is die voor slechts één camper geldt. Een camper taxeren zorgt er voor dat de waarde van één specifieke camper berekent wordt.

Over Bosma Campers

Bosma Campers is met ruim 20 jaar ervaring een expert op het gebied van tweedehands campers. Dankzij onze jarenlange ervaring, brede kennis en lage prijzen zijn wij tevens al ruim 7 jaar de onbetwiste marktleider in de branche. Bij Bosma Campers staan de wensen van de klant en het leveren van goede service hoog in het vaandel. Door lage prijzen te combineren met een uitstekende service weten steeds meer mensen onze sfeervolle showroom in Hoogeveen te vinden. Wij zijn een full-service camperexpert die u zowel op het gebied van verkoop als op het gebied van onderhoud van campers graag van dienst is. Bosma Campers voert niet alleen camper taxaties uit, u kunt ook bij ons terecht voor camperbemiddeling. Door te kiezen voor camper bemiddeling wordt uw camper door ons verkocht, zodat u alleen de lusten en niet de lasten van het verkopen van een camper heeft. Bosma campers kan u niet alleen van dienst zijn op het gebied van camper taxaties en verkoopbemiddeling, wij kunnen ook op technisch gebied van dienst zijn. Wilt u uw camper laten onderhouden en/of één of meerdere onderdelen van uw camper laten repareren? Onze ervaren campermonteurs zijn u graag van dienst.

Bosma campers kan u helpen bij de taxatie van uw camper

Contact, informatie en advies

Door uw camper te laten taxeren krijgt u, in geval van schade aan uw camper, een eerlijk bedrag terug van uw verzekering en kunt u uw camper voor de juiste prijs verkopen. Wilt u uw camper laten taxeren door één van de ervaren camper taxateurs van Bosma Campers? De taxatie van uw occasion camper is bij ons in goede handen. Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van camper taxatie, heeft u vragen over ons bedrijf of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.