Camper onderhoud

Het onderhoud van uw camper is zeer belangrijk. Uiteraard wilt u tijdens uw vakantie gebruik maken van een veilige en complete camper en niet langs de weg te hoeven staan met pech. Het zou erg vervelend zijn als bepaalde onderdelen stuk gaan tijdens uw vakantie en dit voorkomen had kunnen worden tijdens een onderhoudsbeurt. Ook wanneer de camper niet vaak of regelmatig gebruikt wordt, is het laten onderhouden van de camper belangrijk. Onvoldoende of slecht camper onderhoud kan leiden tot hoge reparatiekosten, maar ook de levensduur van uw kostbare camper wordt aanzienlijk verkort. Daarnaast is de veiligheid van u, uw medereisgenoten en medeweggebruikers in het geding. Voor camper onderhoud bent u bij Goedkope Campers aan het juiste adres. U laat uw camper onderhouden door een erkend BOVAG-bedrijf, wat inhoudt dat wij werken volgens het keurmerk van dit bedrijf.

Voor camper onderhoud bent u bij Bosma campers aan het juiste adres

Maak een afspraakOnderhoudsbeurt voor de camper

Om uw camper in topconditie te houden, is het verstandig deze op tijd weg te brengen voor een onderhoudsbeurt. Wij kunnen voor het onderhoud van uw camper een BOVAG Onderhoudsbeurt uitvoeren. Dat betekent dat wij de camper op meer dan 50 punten controleren. Hierbij komen onder andere het onderstel, de opbouw, de airco, het gas en de elektronica van uw camper aan bod. Enkele voorbeelden van onvolkomenheden aan uw camper die tijdens een onderhoudsbeurt opgemerkt kunnen worden zijn:

 • versleten of verdroogde banden
 • slecht functionerende remmenversleten schokdempers
 • versleten distributieriem
 • kapotte uitlaat
 • vochtschade

Na het onderhoud en eventuele reparatie van onderdelen, ontvangt u een onderhoudsformulier waarop alles duidelijk vermeld wordt. Aangeraden wordt om deze beurt voor camper onderhoud eens in de twee jaar te laten doen.

Voordelen van goed camper onderhoud

Uw camper laten onderhouden heeft veel voordelen voor u, uw reisgenoten en uw camper zelf. Met goed camper onderhoud wordt niet alleen de levensduur van uw camper verlengd, er zijn nog meer voordelen te behalen met het onderhoud aan uw camper:

 • de pechkans wordt verkleind
 • de camper is veiliger en rijdt meer comfortabel
 • de inruilwaarde van uw camper ligt hoger met goed verzorgd camper onderhoud
 • onnodige camper reparaties worden op deze manier voorkomen

Tijdens het laten onderhouden van uw camper controleren wij onder andere uw camper op roest. Tijdig roest ontdekken heeft als voordeel dat we erger kunnen voorkomen. Roestschade wordt op vakkundige wijze gerepareerd door onze monteurs. Ook wordt de distributieriem gecontroleerd tijdens het camper onderhoud. Wanneer de distributieriem tijdens het rijden defect raakt, kan deze enorme schade toebrengen aan de motor en zullen de kosten hoog oplopen. Door vroegtijdige detectie wordt dit voorkomen.

APK Keuring voor uw camper

Net als uw auto, dient de camper ook APK goedgekeurd te zijn. Zonder geldige APK keuring mag u niet de weg op met uw camper. U riskeert dan een boete van de politie of het RDW en krijgt geen verzekeringsgeld bij een aanrijding. Ook wanneer de camper niet gebruikt wordt, dient deze op tijd APK gekeurd te worden. Voordat u uw camper APK laat keuren, is het belangrijk dat u weet in welke categorie uw camper valt. Er zijn namelijk twee categorieën:

 • APK 1: Zware voertuigen met een gewicht van meer dan 3.500 kg
 • APK 2: Lichte voertuigen met een gewicht van 3.500 kg of minder

Ook is het voor u van groot belang te weten wanneer de camper APK gekeurd dient te worden. Uw camper dient namelijk vóór de vervaldatum van de APK goedgekeurd te zijn. De APK keuringen dienen door een erkend RDW bedrijf gedaan te worden. Bosma Campers is hiertoe bevoegd en voert de APK keuring van uw camper grondig uit. De APK keuring is slechts een momentopname en geen garantie dat u de rest van het jaar geen onderhoud aan uw camper meer nodig hebt. Om er zeker van te zijn dat u veilig op weg kunt, ook de rest van het jaar is regelmatige controle en onderhoud noodzakelijk. Het is bij ons mogelijk om de APK-keuring in combinatie met een onderhoudsbeurt te laten doen. U gaat dan veilig op vakantie!

Maak een afspraak

Contact opnemen voor camper onderhoud

Jaarlijks onderhoud aan uw camper, een uitgebreide onderhoudsbeurt, gascontrole of een volledige camper check-up, het is allemaal mogelijk bij Bosma Campers. Verleng ook de levensduur van uw camper door deze goed te laten onderhouden. Maak een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij staan u graag te woord en helpen u graag weer op weg!